Jó képekkel mentheted meg a Kiserdőt

Kiserdő
Kiserdő

Aki járt már arra tudja, hogy még egy mobillal sem nehéz szép képeket készíteni a József Attila-lakótelep és a Wekerletelep között húzódó Kiserdőben sétálva. A fotózás azért is időszerű, mert félő, hogy a Kiserdő hamarosan múltidőbe kerül. A zöldet a felhizlalt Határ út falja fel, melyre a tervek szerint a felépülő Galvani híd okádja rá az eddigi  forgalom sokszorosát. A helyiek nem tapsikolnak egy emberként önfeledten a grandiózus tervnek, hanem facebook csoportokba szerveződve ( itt és itt ) próbálnak tenni valamit a Kiserdőért. Egyre több újságcikk születik a témában, és jó jel, hogy a politikusok is elkezdtek körözni az erdő felett. Viszont egyelőre hiányoznak a képek. A Kiserdőről készült fotókkal most is többet lehetne elmondani ezer szónál. Önmagában teljesen felesleges próbálkozásnak tűnik csupán azzal a felkiáltással mozgósítani a budapestieket, hogy: „Jaj! Kivágják a fákat!”. Budapesten hosszú ideje nagyüzemben folyik a fakitermelés, ezért az elmúlt években a segélykiáltások lágy háttérzörejjé silányultak. Megszoktuk. Vágják, hát vágják. Nem tehetünk semmit.

Fákról, madarakról és bogarakról készített képek jelenthetnek még valamit a fővárosiaknak. Ezek a képek megmutathatnák azt, hogy mit is veszíthetünk, ha bedarálják ezt a zöldterületet is!  Fotózz! Ne politikusokat zöld hátérrel, inkább csak magát a zöld háteret! Fákat, madarakat és bogarakat! Egy jó kép érzékenyíti a lakosságot és megkönnyíti a témában cikkező újságírók dolgát is, amikor írásukhoz keresnek megfelelő illusztrációt.

Aztán ha mégis a széles fejsze mosolyogna végül, legalább évek múlva is bőven lesznek megosztható képeink. „Én még jártam a Kiserdőben!” –  merengünk majd egy-egy fotót nézve, nyomunk egy lájkot és továbbgörgetünk.