Mulatságos csomagolást kapott Kocsis Máté ferencvárosi kampánynyitója

Kpcsis Máté a József Attila-lakótelepen
Kpcsis Máté a József Attila-lakótelepen

A József Attila-lakótelepen megtartott önkormányzati rendezvény – „Lakótelepi Mulatság” – zárókoncertje előtt, Ferencváros első embere mellé Kocsis Máté is odaállt a színpadra. Mit keres itt a VIII. kerületi polgármester?! Bácskai János több jól hangzó okot is felsorolt a koncertre várakozó tömegnek, hogy miért is jött el a Józsefvárosi vezér, a lényeget azonban kifelejtette: Kampány van. Történetesen Kocsis jobb népszerűségi indexe miatt, a párt kukázta Vas Imre országgyűlési képviselőt, így helyette Kocsisnak kell elérni 2018 -ban,  hogy a lakótelepen is a szívükre hallgassanak az emberek.

Pedig Vas nem véletlenül tudott duplázni. Az alábbi rövid kampányfilmből megtudhatjuk, milyen briliáns érvekkel sikerült meggyőznie a helyieket:

Visszatérve a vendégre. Kocsis megszólalása rövid és tömör volt. Megígérte, hogy kicsavarja a kormányzat – akiket beszédében sejtelmesen csak „valakik” -nek nevezett – kezéből azt a baltát, mellyel azok a „valakik” a lakótelep melletti Kiserdőt szeretnék letarolni. Sőt! Minden csak múlt idő! Mert, ha jól vettem ki a zajban, az erdőirtás lehetőségét már nyáron lesöpörték az asztalról. Csak a lakótelepiek nyugalma számít neki mindenek felett. Úgy tűnik tényleg nem akarja elbaltázni.

„Idén nyáron nagyon sokat dolgoztunk valamin, ami Önöknek fontos, és amiből ki akarták Önöket hagyni, az pedig az, hogy a kiserdő helyén valakik kitalálták, hogy legyen egy út, és egész nyáron azon dolgoztunk, hogy ne legyen. Be is jelenthetem Önöknek, hogy ilyen út nem lesz. Keresztbe veri azokat a terveket, azokat az elképzeléseket, amelyeket a ferencvárosi önkormányzat képvisel a telep felújításával kapcsolatban és az az igazság, hogy az itt élők nyugalmát biztonságérzetét és környezetének megóvását egyáltalán nem szolgálja.”

Ez a megmentős téma, mint kampánystratégia egyébként nem rossz, de volt már. Éppen elődje, Vas Imre lógatta be még a 2010-es kampányban az itt élőknek, hogy kitapossa a rothadó államgépezetből az Illatos úti mocskot. Megválasztották. A mocsok persze maradt az Illatos úton, amíg a balhét pár évvel később Bácskai el nem vitte helyette is. Szóval mindenki ígérjen nyugodtan, a 444 kedvenc untermanja mindig kéznél van.