Szerinted sokakat tart vissza a Kiserdőben történő sportolástól vagy sétától, hogy a Kiserdőben legtöbben póráz nélkül sétáltatják a kutyájukat?

Szerinted sokakat tart vissza a Kiserdőben történő sportolástól vagy sétától, hogy a Kiserdőben legtöbben póráz nélkül sétáltatják a kutyájukat?

Idézet a hozzászólásokból:

“Én sokszor sétáltatok póráz nélkül (igen tudom szabályellenes, ha elkapnak vállalom is a bírságot, tiszta sor) DE! Ha jön valaki szemben, kutya/ember/gyerek/bringás bárki, legyen ez az erdőben vagy a lakóterületen, akkor magam mellé hívom őket. Figyelek másokra, és nem is kapok emiatt negatív visszajelzést, csak „köszönömöt.” „Több évtizede van hagyománya a kiserdőben a kutyázásnak! Semmiképpen nem akarunk covid pánikból home office -ba kényszerült hobby sportolót! Pláne azokból önkéntes megmondó ember miatt pórázra tenni még a kiserdőben is a kutyát!””

„Úgy tudom az erdőkben általában nem szabad a vadak védelmében póráz nélkül sétáltatni a kutyákat, és ha eltávolodnak több mint 500 méterre a gazditól a vadász kilőheti, kóbor állatként, ha nem látja a tulajt, úgy emlékszem így már több kutyát is kilőttek, a bíróság a vadásznak adott igazat a vadvédelmi törvényre hivatkozva. Természetesen a kiserdő nem vadászati terület, és talán őzek, szarvasok, nyulak, fácánok sem lakják, és lakott területtől 500 méterre lehet csak vadászni……..ha jól tudom”

„A barátnőm retteg a póráz nélküliektől. Mindig pórázon sétáltatja a kutyust, és megbújik ha látja h jön egy póráztalan kutyus, mert a kutyusok kiszámíthatatlanok ha találkoznak. Volt már, hogy a gazdi nem tudta kezelni a póráztalan kutyust. Mikor szólt h fogja meg a kutyust és tartsa pórázon akkor az édesanyja emlékét szidták.”

„Én sérült gyerekekkel szoktam menni a Kiserdőbe és sajnos nekünk is volt már olyan kalandunk, hogy nem túl barátságos külsejű kutyával néztünk farkasszemet, aki póráz nélkül volt és láthatólag nem is nagyon akart a gazdájának szót fogadni… szerencsére el tudtunk kanyarodni és nem történt semmi… nekem az is jó, ha póráz nélkül van, és ha látja, hogy jövünk addig megfogja a kutyát.. a mi gyerekeink sokszor félnek is és az ő viselkedésük sem mindig teljesen kiszámítható… sajnos ez a hölgy nem így szokta és bennem igenis van egy kis aggódás, ha látom őket… Szerintem a Kiserdő amúgy nem külterület”

„Engem kutyásként támadott meg kutya a kiserdőben, csak velem nem mennek sokra, mert azonnal visszatámadok, így eliszkolnak, de láttam már futók után rongyolni kutyákat a kiserdőben, és eléggé szánalmasak voltak a gazdáik, ahogy szólongatták hasztalan a kutyákat. Az ilyeneknek, akik nem tudják behívni a kutyát, egyszerűen nem való kutya. Képzelem, mekkora sivalkodást fognak majd csapni, ha egyszer valaki, akire futás közben rárontanak a kutyák, lefújja őket sprével. Akkor majd a futó lesz a hibás?”

„Volt olyan, hogy a barátom földön lévő táskáját pisilte le egy kutya a gazdája csodálkozására. A gazda elintézte annyival az ügyet, hogy a kutyája „még soha nem csinált ilyet” és megfogta a kutya nyakörvét és elrobogott a kutyájával.”

„Én kutyát sétáltatni nem tudok arra.. 2x próbáltam összesen, gazdik kiabáltak messziről, hogy az ő kutyájuk nem bánt, én meg vissza, hogy de az enyém igen. Direkt nem is arra a részre mentünk amit kutyafuttatónak használnak, azt már tudjuk, hogy ott nem használnak pórázt. De az nem fer, hogy az erdő szélén az 1. méteren leveszik a pórázt, mert így se az ösvényeken, se sehol nem lehet biztonságosan kutyát sétáltatni. Amíg a tisztáshoz érnek azért illene használni a pórázt! Egy nő is csak nevetett, hogy rohant felénk a pitbullja, ami nem is hallgatott rá. (enyém is pit keverék) Odaálltam a 2 kutya közé és csak nyugtatgattam őket, nem is tudom, hogy nem lett nagyobb tré míg a gazdi odaért. Még mindig rohadt nagy felelőtlenség! A telepen 2 futtató is van amúgy, még ha nem lenne meg is értenem.. de van!”

„A Kiserdő az egyetlen olyan nagyobb terület a telepen ahol lehet rendesen kutyát futtatni. Akinek nem elég az a rengeteg játszótér gyereket sétáltatni vagy a Nyúldomb ( vagy az egész telep) kocogni annak számolnia kell a kutyásoknak az erdőben. Ez mindig így volt és remélhetőleg így is marad!”

„Az sem zavar senkit, hogy a kiserdőben fel-feltűnik időnként a mutogatós. Tőle lehet nyugodtan sétálgatni, gyerekkel, kutyával vagy nélkülük. Futkározni és sportolni is, nem úgy, mint a póráz nélküli kutyáktól..”

A szavazás eredményét itt találod: https://www.facebook.com/groups/jaltp