Egyetértenél azzal, ha valaki nem adatja be magának vagy gyermekének az ingyenes védőoltást és később mégis megbetegszik, akkor az orvosi ellátást és a táppénzen töltött időt saját zsebből kelljen fizetnie?

Lassan Magyarországon is elérhető lesz a koronavírus elleni vakcina. Egyetértenél azzal, ha valaki nem adatja be magának vagy gyermekének az ingyenes védőoltást és később mégis megbetegszik, akkor az orvosi ellátást és a táppénzen töltött időt saját zsebből kelljen fizetnie?

Idézet a hozzászólásokból:

Ennyi erővel aki nem köti be magát kocsiban és ugy sérül meg azt se lássák el ingyen, holott lehet előtte 30 évig fizette a TB-t.
Nem vagyok szakértő, de eléggé kevés idő telt el a mellékhatások, következmények kimutathatósága szempontjából, hogy ne bizzak benne vakon. Szóval az hogy terhesen nem fogom beoltatni magam és ezért ha ne adj isten elkapom egy stadionba legyek bezárva öngyógyításra kárhoztatva elég felháborító feltevés. Ugyanez igaz a 89 éves nagymamára…  Az hogy mindketten betartjuk a távolságtartást, maszkviseletet és higéniát szerintem pont elég felelős magatartás.

Ha úgy vagy nyugodt és az orvosod sem javasolja, akkor semmiképpen ne oltasd be magad az első körben. Szülés után pedig ráérsz megfontolni a dolgot újra, hiszen addigra már egy csomó adat lesz a mellékhatásokról. A vitaindító gondolatomról pedig csak annyit, hogy több nagy csoportban feltettem szavazásra. Mindenhol „tapintatosan” küldtek el a francba.

Abszolút jó ötlet! Egykori baleseti sebészként határozottan támogatnám, ha a TB nem fizetné senkinek az ellátását, aki alkoholos állapotban okoz magának és/vagy másnak sérülést! És nem csak a közlekedési sérülésre, hanem a legkisebb háztartási balesettől a komolyabb munkahelyi baleseteken át az erőszakos cselekmények során elszenvedett sérülésekig mindenre!

Ha van egy vakcina amelyik átment a teszteken, egész EUban engedélyezett, akkor milyen alapon írja felül valaki, hogy hát ő nem akarja? Már ha nincs egyéb olyan ok (pl. terhesség)?

Ön napról napra nagyobb hülyeséget ír! – és még felteszi kérdésnek! – akkor akár azt is lehetne,hogy aki cigarettázik attól megtagadni a tb általi orvosi ellátást ha netán tüdőrákos lesz,aki alkoholt iszik az nem menjen orvoshoz ha meghülyül tőle,meg a fél gyomrát kiveszik és ha alkoholista lesz tőle,aki nem oltatja be magát infulenza védő oltással,akkor az ne menjen az orvoshoz gyógyítása miatt!

A szavazás eredményét itt találod: https://www.facebook.com/groups/jaltp